Банки Івано-Франківщини об‘єднуються в асоціацію, щоб підтримати та розвивати бізнес

У головному офісі БК Вертикаль відбулася зустріч представників провідних банківських установ Івано-Франківська.

Асоціація банків — це об’єднання, які успішно працюють у інших регіонах України, зокрема, у Львівській області.  Мета такої асоціації — сприяння стабільному функціонуванню та розвитку економіки міста та всебічний захист інтересів спільноти.

Директорка БК Вертикаль Ірина Орловська запросила представників восьми банків зустрітися та обговорити пропозицію створення Асоціації банків Івано-Франківщини. До ініціативи долучилися: Ощадбанк, MTB bank, otpbank, Укргазбанк, KredoBank, Укрбудінвестбанк, Cominbank та Глобус Банк.

«Кожен банк незалежно від його розміру, форми власності та походження капіталу виконує свою унікальну функцію в банківській системі, саме тому ми пропонуємо банкам об‘єднатися в асоціацію для взаємного розвитку. Успішний досвід інших регіонів свідчить про те, що така асоціація буде корисною та вигідною для розвитку місцевого бізнесу», — підкреслила директорка БК Вертикаль Ірина Орловська.

Присутні обговорили актуальне на сьогодні питання кредитування житла. Наприкінці липня 2022 року банки поновили іпотечні програми в умовах воєнного стану. Уряд анонсував доступне кредитування житла для певних категорій українців — це вигідні іпотечні проєкти, які дозволяють придбати власне житло та сприяють розвитку будівництва в країні й зміцненню економіки. 

Також продставники банків поділилися досвідом роботи із новою програмою Уряду єОселя, у якій ставка, яка сплачується позичальником, становить всього 3% річних для окремих професій. Банки вже мають успішні кейси таких кредитів на житло, хоча програма стартувала лише місяць тому — у жовтні.

«Сьогодні банки об’єднуються задля взаємопідтримки, створюючи корисні майданчики для обміну досвідом. Асоціація банків Івано-Франківщини — це ще один крок до єднання заради відновлення української економіки. Бізнеси єднаються, підтримують один одного і це вкрай важливо для економіки в умовах війни», — зазначила Галина Гривнак, член правління Бізнес-Асоціації Івано-Франківська.

Представники банків висловили зацікавлення в ініціативі та планують проводити регулярні зустрічі Асоціації банків Івано-Франківщини.

Назад до новин