Як концептуальні рішення змінюють простори. Досвід новобудов Івано-Франківська

Взаємодоповнення фасадів, вхідних груп та територій – як це працює і що це дає місту та мешканцям житлового комплексу «Містечко Мануфактура»

Містечко Мануфактура – один з житлових комплексів БК Вертикаль, який будують на вулиці Дудаєва, 31А в Івано-Франківську. Концепт проєкту передбачає створення цілісного архітектурного ландшафту. Житловий простір доповнюється комплексним рішенням фасаду, території та спільних просторів, які мають працювати як єдина вхідна група.

Пропонуємо поглянути приклад фото актуального стану будівництва та візуалізацій, як це задумано у фінальному результаті.

Зараз ведуться активні будівельні роботи в усіх трьох будинках комплексу. В третьому будинку встановлюють залізобетонні палі і ведуться підготовчі роботи з влаштування ростверка, в другому завершено кладку стін, тривають внутрішні електромонтажні, сантехнічні роботи, влаштовують розводку внутрішніх слабострумних мереж домофону та Internet, а також

розпочато влаштування дахового покриття.

В першому будинку триває опорядження фасаду, влаштовують зовнішні мережі газопостачання, встановлюють гаражні ворота, оздоблюють сходові та міжквартирні майданчики, монтують поштові скриньки у під’їздах та здійснюють підготовчі роботи до облаштування благоустрою.

В будинках комплексу можна обрати різні квартири: передбачено різні варіанти площею від 36,4 до 99 кв.м., але сьогодні ми вирішили більше зупинилися на просторових рішеннях, які отримають мешканці Містечка Мануфактура.

До теми: Що всередині: як проєктують квартири преміумкласу в Івано-Франківську

Концепт житлового комплексу передбачає комплексний підхід, за яким навіть вхідна група, до якої традиційно відносять хол під’їзду, включає в себе територію самого комплексу і його зовнішній вигляд.

«Оздоблення фасадів першого будинку на завершенні. Утеплення фасадів — це 10-сантиметрові полістирольні плити, які забезпечують утеплення та надійність від ударів, пошкоджень чи фактору часу. Клейові суміші і кріплення німецького виробництва. Декоративна клінкерна цегла виробляється в Україні, гарантія якості від виробника 100 років», —  говорять в компанії Вертикаль.

Концептуального стилю, за словами фахівців компанії, дотримуються не лише у фасадах будинків, а й у під‘їздах. Розроблено якісний дизайнерський інтер‘єр приміщень загального користування і для зручності мешканців передбачено інвентарне приміщення, де можна безпечно зберігати велосипеди або дитячі візочки.

Додаткові елементи передбачено і на території – вона вміщатиме ландшафтний дизайн, благоустрій зони відпочинку.

«Мета — втілити успішний досвід європейських міст, даруючи нове життя міським локаціям. Надихаєшся досвідом Європи, додаєш мотивів архітектури Данії і народжується Містечко Мануфактура, яке оживить архітектурний ландшафт цієї частини нашого міста поруч з центром Івано-Франківська», — говорить засновник компанії БК «Вертикаль» Олег Лєпєнін.

Вся концепція відтак витримана спільним підходом від фасадів, внутрішнього дизайну під’їздів до стилізованого двору, повноцінне планування і використання якого як частини великої вхідної групи стало можливе завдяки передбаченим вбудованим гаражам та стоянкам по периметру комплексу. До речі, як кажуть в компанії, закриті затишні двори — характерна особливість усіх проєктів БК Вертикаль.

Назад до новин