У Франківську діти військових навчаються у зимовому таборі «Вдома найкраще!»

В Івано-Франківську запрацював безкоштовний зимовий табір для дітей українських військовослужбовців. Це — ініціатива будівельної компанії Вертикаль спільно з благодійним фондом «Україна — мій Дім!».

Протягом двох місяців діти військових займаються із професійними викладачами та розкривають себе у нових видах творчості. Усі заняття дитячого табору «Вдома найкраще!» є безкоштовними для дітей військових та проводяться у творчих студіях Монастиря святого Йосифа в Івано-Франківську, що по вул. Івасюка, 48. Передбачено генератори на випадок вимкнення електроенергії, а також підвальні теплі приміщення на випадок повітряної тривоги.

«Підтримка дітей дуже важлива зараз, адже їхні батьки воюють у лавах Збройних сил України і ризикують життям щодня. Минулого року ми проводили літній табір «Україна — наш Дім», випускниками якого стали понад 50 діток. Зараз ми створили табір саме для дітей захисників, адже їм особливо потрібна зараз підтримка й турбота. «Вдома найкраще!» — це творчі заняття, які допомагают дітям пізнати себе, отримати нові вміння й знання», — коментує Ірина Орловська, директорка БК Вертикаль.

Програма зимового табору «Вдома найкраще!» — це робота творчої команди, яку максимально адаптували для ефективного розвитку дітей.

«Ми ретельно розробляли програму спільно з викладачами з акторської майстерності, психологами та арт-терапевтами, викладачами з різного роду творчої майстерності і це саме та концепція, яка ефективно працює. Ми організували заняття так, щоб діти могли по-справжньому розкрити себе у новому колективі, навчалися, творили. Тому чекаємо у зимовому таборі діток військових, адже набір триває постійно», — зазначила Ольга Гнатковська, директорка благодійного фонду «Україна — мій Дім!».

Зараз діти у таборі готують велике театралізоване дійство до зимових свят, займаючись з викладачами з акторської майстерності. На заняттях опановують також техніки дихання, пластики, ораторської майстерності.

Також у програмі табору: малювання, ліплення з глини, витинанки, заняття з крафту, акторська майстерність. Крім того, проводять унікальні екскурсії та майстер-класи: зокрема, діти відвідають закулісся Франківського драмтеатру, отримають майстер-клас від відомого актора Олексія Гнатковського та дізнаються цікавинки будівельної професії від фахівців БК Вертикаль.

Якщо бажаєте долучитися до безкоштовного табору для дітей військових, залишайте заявку за лінком: https://forms.gle/ELpNhvbMsM1K6DdL8

Назад до новин